Bodeling ved skilsmisse – hvordan griber man det an?

Hvis man er ved at gennemgå en skilsmisse, så er det ikke kun ens følelser man skal holde styr på, men også alle de praktiske ting som følger med. En af disse ting er bodelingen. Hvem skal have hvad? Det kan være en proces som kan lede til store uenigheder og skænderier, og hvis man ikke har en ægtepagt, så kan det være svært at have noget at rette sig efter. I sådanne tilfælde bør man hyre en advokat, som kan hjælpe med både råd og vejledning, men også til at føre ens sag, hvis det skulle ende med at vise sig, at det ikke er en konflikt men selv kan løse og retten dermed skal involveres. For at finde en god advokat, skal man igennem nogle forskellige indledende processer. Hvilke processer der er tale om, kan du læse mere om herunder.

Efterspørg anbefalinger i dit netværk

Når man skal finde en advokat, som kan bistå en i forbindelse med en skilsmisse, er det første skridt at undersøge hvilke advokater der findes på området. Her kan det være en fordel at række ud til mennesker man kender, som også har gennemgået en skilsmisse. De kan have gjort sig nogle erfaring, som kan være værdifulde for dig, når det kommer til at finde og vælge den rette advokat. Det kan også fungere som en advarsel mod at vælge en bestemt advokat, hvis vedkommende ikke har levet op til forventningerne hos den person du kender. Alternativt kan du bruge internettet til at finde frem til de forskellige advokater, hvis du ikke kender nogen der kan hjælpe dig videre. Her skal du også lede efter anbefalinger inden du vælger.

Kontakt de forskellige advokater

Efter du har fundet frem til nogle forskellige advokater, enten igennem dit netværk eller ved hjælp af internettet, så er det næste skridt at gå i gang med at kontakte de forskellige advokater. Først og fremmest for at høre om de er villige eller i stand til at tage din sag. Hvis det er tilfældet, så kan bede dem om at give nogle eksempler på deres erfaringer, for at få en fornemmelse for hvor stor deres ekspertise er. Efterfølgende kan du spørge ind til prisen. Det er meget sjældent at man kan forhandle priser med den advokat, da deres timepriser er faste. Hvis man er rigtigt heldig kan der dog være en form for faglig interesse for advokaten, hvis din sag er usædvanlig, som kan påvirke prisen. Inden du går i gang med din jagt på en advokat, så bør du informere dig selv mest muligt, så du er bedst rustet til både din jagt på en advokat, men også på skilsmissen i sig selv. Læs mere om bodeling ved skilsmisse og informer dig selv.