Der kan være penge at spare, hvis du overvejer at skifte din nuværende varmekilde

Står du i den situation, at du gerne vil have udskiftet din nuværende varmekilde? Det kan der være mange gode grunde til at gøre. Det kan både være en økonomisk gevinst og mere miljøvenlig. Varmepumper er en moderne og energieffektiv varmeløsning, der kan erstatte ældre og dyrere varmeløsninger. Der findes flere forskellige typer af varmepumper. Nogle har den egenskab, at de kan hente varmen fra luften mens andre udnytter jordvarmen via slanger, der bliver gravet ned. Men fælles for alle varmepumper er, at de er mere miljøvenlige. En varmepumpe udnytter nemlig jordens ressourcer på en miljøvenlig måde.

Prisen for et jordvarmeanlæg

Der findes forskellige varmepumper, hvor priserne varierer. Så når man snakker om pris for varmepumpe, er det ikke ligegyldigt, hvilken type varmepumpe der er tale om. Hvis man overvejer jordvarmepumpe, skal der ligges slanger ned i jorden, hvor der bliver trukket naturlig varme ud derfra. Men med jordvarme kræver det dog et stort grundareal, da der for hver m2 hus skal bruges et jordareal på 3-4 m2 til nedgravning af jordslange. Ved en etablering af et jordvarmeanlæg inklusiv montering og eventuel afkobling af et gammelt fyr vil prisen ligge mellem 160.000-200.000 kr.

Prisen for en luft til vand-varmepumpe

En anden form for varmepumpe, man kan vælge, er luft til vand-varmepumpe, som består af en ude- og indedel. Men ved denne slags varmepumpe kræver det, at huset er godt isoleret for at kunne opvarme huset ordentligt, da luft til vand-varmepumper kører med en lavere fremløbstemperatur end et olie- eller gasfyr. Hvis man overvejer denne mulighed, vil etableringen af en luft til vand-varmepumpe inklusiv montering og eventuel afkobling af et gammelt fyr bliver omkring 100.000-150.000 kr. Der er mulighed for at spare penge på den lange bane, men det afhænger af din nuværende varmeløsning og dit varmeforbrug.