Giv din husfacade en ordentlig overhaling

Trænger dit hus til lidt af et ansigtsløft? Der er ikke så svært som du måske går og frygter. I denne oversigt kan du få overblik over, hvordan du skal gribe opgaven an. Og hvis du har brug for mere information, så læs vores Guide til maling af vinduer.

Glem ikke vinduerne

Det er let at glemme vinduerne, når du skal renovere din husfacade. Men det er vigtigt, at du også giver vinduerne en omgang maling fra tid til anden. Det sørger nemlig for, at fugt ikke trænger ind i trærammen, hvilket kan føre til råddenskab.

Gør murene klar til maling

Inden du begynder at male facaden, skal du gøre muren klar til den nye maling. Først skal du fjerne skidt og snavs med en grundig vask. Hvis der er huller eller revner, skal du fylde dem ud, så du får en pæn overflade, når malingen er påført. Til sidst påfører du en grunder, som skal sikre, at malingen hænger fast på facaden og ikke skaller af. Når grunderen er tør, kan du nu begynde at male facaden.

Maling af husfacaden

Du skal bruge en særlig facademaling til murene, som kan modstå vind og vejr. For at sikre en ensartet overflade, skal malingen påføres i minimum to lag. Sørg for at malingen er helt tør, før du påfører et nyt lag. Du kan sagtens bruge en malerrulle på facaden, men husk at skifte til en pensel omkring vinduerne. Så undgår du bedst pletter på glasset.

Vælg det rette tidspunkt

Hvis du overvejer at male din husfacade, bør du vente til det rette tidspunkt. Som udgangspunkt er det bedst at male facaden om sommeren, da den højere temperatur hjælper malingen med at blive tør. Derudover regner det mindre, så du slipper for at male på fugtige facader, hvilket ville resultere et i mindre pænt resultat.