Hvor meget koster en varmepumpe? En omfattende guide

Hvad koster en varmepumpe? Det er et spørgsmål, der bliver stillet ofte – og med god grund. Det kan være en besværlig opgave at finde ud af, hvad det vil koste at købe og få installeret en varmepumpe. I dette indlæg gennemgår vi priserne på de forskellige typer af varmepumper – med og uden installation. Vi håber, at det kan hjælpe dig med at træffe det bedste valg for dig.

Varmepumpens pris uden montering

Hvor meget koster varmepumper? Det er et spørgsmål, som mange står med, når de overvejer at få installeret en varmepumpe. Du kan se, at prisen på varmepumper varierer mellem 4.299 kroner og 71.240 kroner – uden montage! Der er tydeligvis et stort spring, men det er med god grund. Der er nemlig tale om henholdsvis luft til luft- og luft til vand-varmepumper.

Luft til luft-varmepumpe med eller uden montering

Priserne på luft-til-luft varmepumper ligger mellem 4.299 kroner og 18.950 kroner hvis du ikke vælger at få den installeret af en fagmand. En standardmontering af en luft-til-luft varmepumpe udført af en fagmand koster 4.295 kroner hos Nova Solar – hvilket vi altid anbefaler. Den samlede pris på en luft til luft varmepumpe inklusiv installation ligger altså på mellem 10.200 kroner og 24.400 kroner. Luft til luft varmepumpen er altså relativt billig i anskaffelse og installation, den giver en god rumvarme, et forbedret indeklima og mærkbare besparelser på din varmeregning.

Luft til vand-varmepumpe med eller uden montering

En luft-til-vand varmepumpe koster typisk mellem 62.995 kroner og 71.240 hvis du ikke vælger at få den installeret af en fagmand. En standardmontering af en luft-til-vand varmepumpe udført af en fagmand koster 35.995 kroner hos Nova Solar – hvilket vi altid anbefaler. Den samlede pris på en luft til vand varmepumpe inklusiv installation ligger altså på mellem 98.990 kroner og 107.240 hvis du vælger at få den installeret af en fagmand. Fordelen ved en luft-til-vand varmepumpe er, at den komplet erstatter dit gamle fyr, så både opvarmning af boligen og varmt vand i hanerne kommer fra en miljøvenlig kilde.