Beskyt din hud mod solens stråler i haven

Kan du huske den virale video fra Kræftens Bekæmpelse, hvor Frederik Fetterlein synger om at undgå solskoldning med de 3 gange S? Hvis ikke, så læs med her. Og hvis ja, så læs med alligevel, for det kan måske bruge lidt uddybning

De tre S’er

Som indledningsvist beskrevet, kan man altid huske på de tre S’er, som står for hhv. skygge, solhat og solcreme. Det lyder meget enkelt, og er det egentlig også. Men der er alligevel nogle detaljer eller lidt smarte tricks, man kan bruge for at få nemmere ved at følge anvisningerne. Først det med skygge. Hvis du for eksempel har en terrasse og nyder at sidde i den friske sommerluft, men vil gerne spare på UV-strålingen (især i den værste middagshede mellem 12 og 3 om eftermiddag), er det en idé at skamme sig noget solafskærmning i form af f.eks. markiser eller parasoller, afhængigt af terrassens udformning.

Solhatten kan også være lidt svær at overholde, hvis man ikke lige føler, at man har lyst til at gå med en stor, bred solhat. Hvis du går rundt hjemme i haven, kan du heldigvis være ret ligeglad med mode og andres blikke. Og hvis du er mere kasket-typen, kan du trøste dig med, at den også kan være effektiv afskærmning, så længe skyggen vendes efter solen. Hvis du er skaldet eller bare har lidt tyndt hår, er den naturligvis smart uanset hvad.

Solcreme behøver næppe nogen introduktion og egentlig heller ikke nogen forklaring. Det virker, og det er bare med at bruge det. Hvis man synes, det er træls at håndtere den klistrede (og subjektivt set måske lidt klamme) creme, kan du altid bruge mere tyndtflydende spray-solcreme, som absorberes på et øjeblik. Der er i virkeligheden ikke så mange undskyldninger.

Så husk på Fetterleins råd! For resten, her er linket til den omtalte video: https://www.youtube.com/watch?v=v_xliIosf4U