Hvorfor skal du fjerne alger? 

Hvis du er husejer, så er du med garanti blevet irriteret over de små grønne plamager på din terrasse eller facaden på huset. Derfor har du sikkert også beskæftiget dig med algefjerning, som et godt værktøj imod algerne. Her kan du læse en mere om, hvad alger er for en størrelse, og hvordan du bedst fjerner dem. 

Alger er planter – men derfor skal du fjerne dem 

Vidste du godt, at alger faktisk er planter? Men det er de, og de vokser oftest på fugtige overflader. Hvis alger skal gro, så skal det være varmt og fugtigt. Hvis vejret bliver køligere, så vil algerne gå i en form for dvale og vågne op, når forholdene er passende igen. Men hvis alger er planter, hvorfor skal du så fjerne dem? Der er faktisk mange grunde til at fjerne algerne. Hvis du eksempelvis har en træterrasse, så kan det på grund af algerne hurtigt blive glat, og faktisk kan algerne få træet til at rådne. 

Det er også vigtigt, at du husker at fjerne algerne fra din facade eller eksempelvis dit tag, da alger kan medføre, at mos kan gro på dit tag. Mos kan dermed være medvirkende til, at vand kan komme ind gennem taget og i sidste ende resultere i fugtskader. 

Hvordan fjerner du bedst alger? 

Hvis du meget gerne vil slippe af med algerne, kan du kigge nærmere på algerens. Her er du dermed sikret, at din ejendom holdes fri for alger samtidig med, at det bliver gjort af professionelle. Det er nemlig vigtigt, at en algebehandling udføres korrekt, så miljøet og mennesker ikke tager skade af det, som skal til for at algerne bliver bekæmpet tilstrækkeligt. 

Nu er du forhåbentligt blevet klogere på, hvad alger er for en størrelse, hvordan de opstår og hvordan du bedst bekæmper dem.