Timevis af sjov i haven

Trænger du nogle gange til, at børnene kan bruge timevis udenfor, mens du har mulighed for lige at slappe af med en bog eller en podcast uden at skulle tænke på noget andet? Du nyder med garanti den tid, du altid bruger med dine børn, men nogle gange er det også bare fantastisk og livsbekræftende at se, når de selv kan finde på lege udenfor. Der kan også være forskellige ting, du kan hjælpe dem med, som kan gøre legen endnu sjovere. Det kunne for eksempel være en havetrampolin. Det er noget af det, der virkelig er populært blandt børn, og du vil formentlig se at både dine børn og deres venner vil have meget sjov ved det.’

Klik her og skab dig et overblik over de mange forskellige typer af trampoliner, man kan få. Mange tænker automatisk på den almindelige, runde trampolin, som står i langt de fleste haver rundt omkring, men samtidig findes der også mange andre typer, der er knapt så almindelige. Det gælder for eksempel firkantede trampoliner, som både tillader god plads til diverse tricks og spring samt i nogle tilfælde måske er nemmere at passe ind i en have. Det kan godt gå hen og blive en fordel for dig.

Er der plads i haven?

Der er to ting, som virkelig spiller en rolle, når det kommer til trampoliner. Det bliver tydeligt, når man kigger på de spørgsmål, der tit bliver stillet. Det første handler om sikkerheden, mens det andet primært handler om, hvordan det fylder rundt i haven. En trampolin er stor, og mange føler, at den hurtigt kommer til at fylde meget og tage en del udsyn. Derfor kan I også overveje, om den eventuelt skal graves ned. Det gør, at det virker mere overskueligt, og selvom det rent kvadratmetermæssigt ikke ændrer sig, så føles det bare mindre.

Det andet spørgsmål handler om sikkerhed, og her er en nedgravet trampolin også et plus. Hvis man skulle ske at hoppe udenfor trampolinen vil man aldrig risikere at falde særligt langt, da trampolinen flugter med græsset omkring. Det giver også muligheden for eventuelt at tage et tilløb hen til den, hvis man øver sig på spring. Hvis I vælger en trampolin, som ikke er gravet ned, bør I altid investere i et net omkring den, så der ikke er samme risiko for alvorlige ulykker. Det kan forhåbentlig give lidt ekstra ro i maven.