Sådan vælger du de rette havemøbler

Det er herligt at sidde ude i haven en varm sommerdag og nyde naturen og den friske luft – særligt hvis man har et lækkert og flot havemøbelsæt at sidde i. Er du på udkig efter nye havemøbler, men er i tvivl om, hvad du skal vælge, så læs med her.

Hvor stor en familie er I?

De havemøbler, du vælger, skal naturligvis passe til den størrelse familie, I er. Derfor bør du nøje overveje, hvor mange der skal være plads til, og hvor mange I typisk sidder sammen ude i haven. Er det fx kun jer selv, der bruger det? Eller skal der også være plads til familie, venner og naboer?

Når du har tænkt over dit behov, bør du dernæst indtænke den plads, du har til rådighed. Havesættet skal jo kunne være der.

Vi anbefaler, at du hellere køber et lidt mindre sæt, og så supplerer med klapstole, så der også er plads, når der kommer gæster, fremfor at købe et stort sæt, som sjældent bliver brugt til fulde.

Skal havemøblerne kunne stå ude?

Er du typen som lader havemøblerne stå ude hele året? I så fald skal du vælge et sæt, som kan holde til det. Du bør også overveje, hvor meget vedligeholdelsesarbejde, du ønsker at ligge i dine havemøbler. Nogle havemøbler kræver meget vedligehold – andre kræver næsten intet udover en våd klud engang i mellem.

Havemøbler, som er lavet af kunsttræ og aluminium, er stort set vedligeholdelsesfrie, hvorimod havemøbler i hårdt træ kræver løbende vedligehold i form af oliebehandling, for at holde sig flotte.

Husk æstetikken

Hvis det ikke kun er komfort, der betyder noget for dig, men også design og æstetik, kan du med fordel vælge nogle havemøbler fra danske Cane-line, som udvikler slidstærke havemøbler i høj kvalitet. Tag også et kig på den lækre Skagerak serie, hvor der er fokus på bæredygtighed og lang levetid.