Giv din have gode præmisser for at leve

Der er en del pensionister, som går op i at pleje haven, fordi de pludselig har fået en masse tid til at nusse om planterne og værne om det æstetiske udseende af deres have. Det kræver en vedligeholdelse uden lige at holde en pæn have, for mange ting kan påvirke udtrykket; naturen vil nemlig ikke altid samarbejde.

Jordlagene i græsplænen

Du skal først og fremmest give dine planter gode vilkår for at vokse og leve i din have, hvis du ønsker, at de forbliver levende i deres bedste velstand og sågar vokser sig større og prægtigere med årene. Dette kan du gøre med muldjord for eksempel. Muldjord er et lag jord, der kan bidrage til at fremme dine planters kvalitet og præmisser, men er du klar til at tage skridtet videre for at se endnu bedre resultater i din have, kan du købe kompost i kombinationer, der nærer din muld og derved fremmer planternes vækst endnu mere ved at vedligeholde kvaliteten af det forhenværende jordlag.

Red din plæne fra mosbefængthed

Er din græsplæne efterhånden blevet så mosset, at du ikke længere kan genkende den som den, du måske selv engang har sået, er dette ikke en katastrofe, men det kan selvfølgelig føles sådan, hvis man har forsøgt at pleje den efter bedste evne i adskillige år. Sommetider vil naturen bare ikke enes med os, og så må vi bukke under for dens kræfter og prøve forfra.

Mos spreder sig hurtigt som en steppebrand i din plæne. En måde at undgå mos i græsset på er at rive din græsplæne i foråret og generelt pleje den ekstraihærdigt på den årstid, da det er lige efter foråret, at græsset for alvor begynder at vokse igen. Et middel, der kan dræbe græsset, er jernvitriol, der også giver kraft til græsplænens grønne farve.